Young Scientist Workshop at Castle Ringberg

Report of Contributions

Departure & Return to Garching/ ...

Contribution ID: 1

Type: not specified

Departure & Return to Garching/Munich

Friday, 25 July 2025 13:30 (1h 30m)

Departure from Garching/Munich...

Contribution ID: 2

Type: not specified

Departure from Garching/Munich towards Schloss Ringberg

Monday, 21 July 2025 08:30 (2 hours)

Guided Tour of Ringberg Castle

Contribution ID: 3

Type: not specified

Guided Tour of Ringberg Castle

Monday, 21 July 2025 17:45 (45 minutes)

Presenter: ESSL, Jochen (Schloss Ringberg)

Gender Equality Workshop

Contribution ID: 4

Type: not specified

Gender Equality Workshop

Wednesday, 23 July 2025 11:00 (1h 30m)

Presenters: DÖBRICH, Babette; WANKERL, Barbara (Max-Planck-Institut für Physik); KREIKEMEYER, Dagmar; WEISS, Joachim; DITSCH, Sara (MPP)

Coffee Break

Contribution ID: 5

Type: not specified

Coffee Break

Good Scientific Practise

Contribution ID: 6

Type: not specified

Good Scientific Practise

Tuesday, 22 July 2025 17:30 (45 minutes)

Presenter: BLUMENHAGEN, Ralph (MPP)

Lecture: Quantum Resolution of C ...

Contribution ID: 7

Type: not specified

Lecture: Quantum Resolution of Classical Backgrounds

Tuesday, 22 July 2025 11:00 (1h 30m)

Presenter: BEREZHIANI, Lasha (Max-Planck-Institut für Physik)

Advances in searching for Axions...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Advances in searching for Axions with MADMAX

Tuesday, 22 July 2025 14:00 (30 minutes)

Presenter: KREIKEMEYER, Dagmar

Possibility of a MADMAX booster ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

Possibility of a MADMAX booster at mK temperatures

Tuesday, 22 July 2025 14:30 (30 minutes)

Presenter: MALDONADO, Juan (Max Planck Institute for Physics)

Testing Fundamental Physics at G ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Testing Fundamental Physics at GRAVITES: Axion-like Particles

Tuesday, 22 July 2025 15:00 (30 minutes)

Presenter: ZHANG, Tongxuan

Studying the interaction between c ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Studying the interaction between charm and light-flavor mesons

Thursday, 24 July 2025 09:30 (30 minutes)

Presenter: BATTISTINI, Daniel (TUM)

The CRESST experiment

Contribution ID: 12

Type: not specified

The CRESST experiment

Monday, 21 July 2025 16:00 (25 minutes)

Presenter: CASADEI, Federico

Overview about the first results fr ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

Overview about the first results from the Run37 of the CRESST experiment

Monday, 21 July 2025 16:25 (25 minutes)

Presenter: ZANIRATO, Marco Maria

Sensitivity projections for future C ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Sensitivity projections for future CRESST detectors

Monday, 21 July 2025 16:50 (25 minutes)

Presenter: DOMINSKY, Felix (Max-Planck-Institut für Physik)

The Low Energy Excess

Contribution ID: 15

Type: not specified

The Low Energy Excess

Monday, 21 July 2025 17:15 (25 minutes)

Presenter: CIPELLI, Eleonora Rebecca

QCD at Lepton Colliders

Contribution ID: 16

Type: not specified

QCD at Lepton Colliders

Monday, 21 July 2025 14:00 (30 minutes)

Presenter: KÖNIG, Florian (Max Planck Institute for Physics)

Polarised diboson production at N ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

Polarised diboson production at NLO QCD including SMEFT

Monday, 21 July 2025 14:30 (30 minutes)

Presenter: LINDER, Jakob (PhD Student)

A study of the H to bb~ decay with ...

Contribution ID: 18

Type: not specified

A study of the H to bb~ decay with massive quarks

Wednesday, 23 July 2025 09:30 (30 minutes)

Presenter: FORGIONE, Camilla

Kaon precision physics at NA62

Contribution ID: 19

Type: not specified

Kaon precision physics at NA62

Thursday, 24 July 2025 09:00 (30 minutes)

Presenter: SCHUBERT, Jonathan (MPP - Munich)

The beauty of the bottom quark

Contribution ID: 20

Type: not specified

The beauty of the bottom quark

Wednesday, 23 July 2025 09:00 (30 minutes)

Presenter: BIELLO, Christian

From QED Propagators to Calabi-...

Contribution ID: 21

Type: not specified

From QED Propagators to Calabi-Yau Geometries

Monday, 21 July 2025 15:00 (30 minutes)

Presenter: FORNER, Felix (TUM)

Collider Phenomenology of Colore ...

Contribution ID: 22

Type: not specified

Collider Phenomenology of Colored Higgs Triplet

Wednesday, 23 July 2025 10:00 (30 minutes)

Presenter: JANKOWSKY, Anna (Max-Planck-Institut für Physik)

COSINUS: Dark Matter Search wit...

Contribution ID: 23

Type: not specified

COSINUS: Dark Matter Search with Nal Calorimeters

Friday, 25 July 2025 09:15 (25 minutes)

Presenter: SHERA, Kumrie (Max-Planck Institute for Physics)

Automated Analysis for Large Arr ...

Contribution ID: 24

Type: not specified

Automated Analysis for Large Arrays of Cryogenic Detectors

Friday, 25 July 2025 09:40 (25 minutes)

Presenter: GAPP, Maximilian

Cosmic activation of the NaI cryst ...

Contribution ID: 25

Type: not specified

Cosmic activation of the Nal crystals for the first COSINUS run

Friday, 25 July 2025 10:05 (25 minutes)

Presenter: DITTMAR, Clemens Johannes Udo (COSINUS, MPP)

The axion is going dark

Contribution ID: 26

Type: not specified

The axion is going dark

Tuesday, 22 July 2025 15:30 (30 minutes)

Presenter: NOVICIC, Dusan

Species, Towers and Black Holes

Contribution ID: 27

Type: not specified

Species, Towers and Black Holes

Tuesday, 22 July 2025 16:30 (30 minutes)

Presenter: STAUDT, Georgina

My favorite string theory topic

Contribution ID: 28

Type: not specified

My favorite string theory topic

Tuesday, 22 July 2025 17:00 (30 minutes)

Presenter: PARASKEVOPOULOU, Antonia

Measurement of differential cross-...

Contribution ID: 29

Type: not specified

Measurement of differential cross-sections in the H \rightarrow ZZ^{*} \rightarrow 4 \boxtimes decay channel with the ATLAS Run 3 data

Wednesday, 23 July 2025 14:00 (30 minutes)

Presenter: CUPPINI, Elena (Max Planck Institute for Physics)

Measurement of cross sections wit ...

Contribution ID: 30

Type: not specified

Measurement of cross sections with WbWb final state with the ATLAS experiment

Wednesday, 23 July 2025 14:30 (30 minutes)

Presenter: HESSLER, Johannes (Max Planck Institute for Physics)

ATLAS MSc student session

Contribution ID: 31

Type: not specified

ATLAS MSc student session

Wednesday, 23 July 2025 15:00 (30 minutes)

Analytic Adventures: An introduc...

Contribution ID: 32

Type: not specified

Analytic Adventures: An introduction to Bender-Wu branch points

Wednesday, 23 July 2025 16:00 (30 minutes)

Presenter: WAGNER, Nils (TUM)