MADMAX Summer Collaboration Meeting

Report of Contributions

Opening remarks

Contribution ID: 1

Type: not specified

Opening remarks

Thursday, 3 July 2025 09:00 (15 minutes)

Presenter: MAJOROVITS, Béla (Max-Planck-Institut für Physik)

RC: status and plans

Contribution ID: 2

Type: not specified

RC: status and plans

Thursday, 3 July 2025 10:50 (30 minutes)

receiver cryostat status and plans - Georg

- + Report on cryostat welding scheme
- + testing cryostat
- + plans for welding anchor points
- + overall time plan

Presenter: OBERMÜLLER, Georg (Max-Planck-Institut für Physik)

Horn antenna setup

Contribution ID: 3

Type: not specified

Horn antenna setup

Thursday, 3 July 2025 11:35 (15 minutes)

Design and production status

Presenter: OBERMÜLLER, Georg (Max-Planck-Institut für Physik)

Motor tests

Contribution ID: 4

Type: not specified

Motor tests

Thursday, 3 July 2025 11:20 (15 minutes)

Presenter: KREIKEMEYER, Dagmar

RC Discussion

Contribution ID: 5

Type: not specified

RC Discussion

Thursday, 3 July 2025 12:10 (20 minutes)

Report of OB300 first assembly

Contribution ID: 6

Type: not specified

Report of OB300 first assembly

Thursday, 3 July 2025 14:00 (20 minutes)

Presenter:OBERMÜLLER, Georg (Max-Planck-Institut für Physik)**Session Classification:**OB300 readiness

Status of components and tools

Contribution ID: 7

Type: not specified

Status of components and tools

Thursday, 3 July 2025 14:20 (20 minutes)

Presenter: KARST, Pierre (Centre de Physique des Particules de Marseille CPPM/CNRS) **Session Classification:** OB300 readiness

Discussion OB300

Contribution ID: 8

Type: not specified

Discussion OB300

Thursday, 3 July 2025 14:55 (30 minutes)

Session Classification: OB300 readiness

Beam waist measurements

Contribution ID: 9

Type: not specified

Beam waist measurements

Friday, 4 July 2025 09:20 (30 minutes)

Presenter: STANKEWITZ, Lea **Session Classification:** OB300 calibration

Status of receiver system and DAQ

Contribution ID: 10

Type: not specified

Status of receiver system and DAQ

Friday, 4 July 2025 09:50 (30 minutes)

Presenter: LIU, Xiang (Max-Planck-Institut für Physik) **Session Classification:** OB300 calibration

Discussion - next steps and DAQ c ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Discussion - next steps and DAQ choice

Friday, 4 July 2025 10:20 (30 minutes)

Session Classification: OB300 calibration

Calibrations schemes

Contribution ID: 12

Type: not specified

Calibrations schemes

Thursday, 3 July 2025 15:55 (30 minutes)

Presenter: MALDONADO, Juan (Max Planck Institute for Physics)

Reports on last tests

Contribution ID: 13

Type: not specified

Reports on last tests

Thursday, 3 July 2025 16:25 (20 minutes)

Presenter: ZAITSEVA, Eugenie

OB300 disk arrangement and boost ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

OB300 disk arrangement and boost factor simulations

Thursday, 3 July 2025 16:45 (20 minutes)

Presenter: DABHI, Vijay (CPPM, Marseille)

Discussion on cold calib

Contribution ID: 15

Type: not specified

Discussion on cold calib

Thursday, 3 July 2025 17:05 (30 minutes)

Bead pull setup

Contribution ID: 16

Type: not specified

Bead pull setup

Friday, 4 July 2025 09:00 (20 minutes)

Presenter: BERGERMANN, Dominik (RWTH Aachen)

Session Classification: OB300 calibration

Discussion: Preparations for site a ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

Discussion: Preparations for site acceptance test

Thursday, 3 July 2025 10:00 (30 minutes)

Session Classification: MC

MC update

Contribution ID: 18

Type: not specified

MC update

Thursday, 3 July 2025 09:15 (30 minutes)

Presenter: KRIEGER, Christoph (University of Hamburg) **Session Classification:** MC

Definition of main tests to be done

Contribution ID: 19

Type: not specified

Definition of main tests to be done

Presenter: MAJOROVITS, Béla (Max-Planck-Institut für Physik) **Session Classification:** Planning of tests at SHELL

Integration and Alignment Proced...

Contribution ID: 20

Type: not specified

Integration and Alignment Procedure of OB300

Friday, 4 July 2025 11:10 (30 minutes)

Presenter: KARST, Pierre (Centre de Physique des Particules de Marseille CPPM/CNRS) **Session Classification:** Planning of tests at SHELL

RF alignment in MC

Contribution ID: 21

Type: not specified

RF alignment in MC

Friday, 4 July 2025 11:40 (25 minutes)

Presenter: STANKEWITZ, Lea

Session Classification: Planning of tests at SHELL

Bead pull in MC at warm

Contribution ID: 22

Type: not specified

Bead pull in MC at warm

Presenter:BERGERMANN, Dominik (RWTH Aachen)Session Classification:Planning of tests at SHELL

Discussion: schedule for the next...

Contribution ID: 23

Type: not specified

Discussion: schedule for the next months

Friday, 4 July 2025 12:05 (30 minutes)

Session Classification: Planning of tests at SHELL

Closing words

Contribution ID: 24

Type: not specified

Closing words

Friday, 4 July 2025 13:00 (20 minutes)

Presenters: MAJOROVITS, Béla (Max-Planck-Institut für Physik); ERIKA, Garutti

Filter Boxes

Contribution ID: 25

Type: not specified

Filter Boxes

Thursday, 3 July 2025 11:50 (20 minutes)

Presenter: BYUN, HeeSu

Installation Procedure at SHELL

Contribution ID: 26

Type: not specified

Installation Procedure at SHELL

Thursday, 3 July 2025 14:40 (15 minutes)

Presenter: KARST, Pierre (Centre de Physique des Particules de Marseille CPPM/CNRS) **Session Classification:** OB300 readiness

RF filters

Contribution ID: 27

Type: not specified

RF filters

Presenter: BYUN, HeeSu

Session Classification: Planning of tests at SHELL

Discussion on bead pull for boost ...

Contribution ID: 28

Type: not specified

Discussion on bead pull for boost factor determination?

Presenter: IVANOV, Anton (MADMAX)

RF filter design for thermometers

Contribution ID: 29

Type: not specified

RF filter design for thermometers

Thursday, 3 July 2025 09:45 (15 minutes)

Presenter:KITTLINGER, David (Max-Planck-Institut für Physik)Session Classification:MC