# PostdocNet Virtual General Meeting 2020



# **Report of Contributions**

Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Welcome

Wednesday, 7 October 2020 09:30 (10 minutes)

Information on program, technical supports, dos and donts (Martin Blaser/Yu-Xuan Lu)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 2 Type: not specified

## Feedback from last year

Wednesday, 7 October 2020 09:40 (15 minutes)

The first year of PostdocNet, from GV aspects (Kerstin Dübner-Gee)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 3 Type: not specified

## **Annual report**

Wednesday, 7 October 2020 09:55 (20 minutes)

The journey of the first Steering Group (Yu-Xuan Lu)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

## Presentation of the survey

Wednesday, 7 October 2020 10:15 (10 minutes)

"Demographics and Employment of Max-Planck Society's Postdocs" (Sarah Duponchel)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# Strategy to cope with social problems

**Session Classification:** Day 1 - PRELIMINARY

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### **Presentation of Amendments of the Statutes**

Wednesday, 7 October 2020 10:50 (10 minutes)

by Secretary WG

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### **Discussion on the Statutes**

Wednesday, 7 October 2020 11:00 (30 minutes)

by Secretary WG

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### **Parallel sessions**

Wednesday, 7 October 2020 11:45 (1h 45m)

Career development: Postdocs meets Planck Academy (Yu-Xuan Lu) Employment situation - social rights (Pepe Alcami) Woman in Science (Sarah Duponchel) Equality / diversity Sustainability

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### **Results of Statutes election**

Thursday, 8 October 2020 09:30 (5 minutes)

by Michael Grange

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 10 Type: not specified

## Summary of day 1 outbreak session

Thursday, 8 October 2020 09:35 (45 minutes)

by moderators of each session

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 11 Type: not specified

# **Presentation of Steering Group candidates**

Thursday, 8 October 2020 10:20 (15 minutes)

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 12 Type: not specified

## **Presentation of Working Groups**

Thursday, 8 October 2020 10:50 (45 minutes)

Scientific needs (Joris Deelen)
General meeting (Martin Blaser)
Seminar group (Bernadette Lessel)
Mental health (Olga Vvedenskaya)
Survey group (Sarah Duponchel)
Social rights (Matin Mojaza)
Web & media (Yu-Xuan Lu)
Secretary (Michael Grange)
Welcome package (Rana Amini)

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 13 Type: not specified

## **Presentation of Steering Group candidates**

Session Classification: Session

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Parallel sessions**

Thursday, 8 October 2020 11:45 (1h 45m)

Career after Postdoc (Bernadette Lessel)
Employment Situation (Deyan Mihaylov)
Exchange with others & Future of postdocnet (Yu-Xuan Lu)
Family Support (Sarah Duponchel)
Mental Health (Olga Vvedenskaya)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### **Results of the new Steering Group elections**

Friday, 9 October 2020 09:30 (5 minutes)

by Michael Grange

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 16 Type: not specified

## Summary of the Day 2 outbreak sessions

Friday, 9 October 2020 09:35 (40 minutes)

by moderators of each session

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 17 Type: not specified

# **Working Group formation and elections**

Friday, 9 October 2020 10:30 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### Alexander von Humboldt Fundation (AvH)

Friday, 9 October 2020 11:00 (15 minutes)

by Andrea Berg

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 19 Type: not specified

# **EMBO** organization

Friday, 9 October 2020 11:15 (15 minutes)

by Kelly Sheehan-Rooney

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### Panel discussion

Friday, 9 October 2020 12:00 (45 minutes)

Joint discussion between present organizations: Moderator: Joris Deelen AvH by Andrea Berg EMBO by Kelly Sheehan-Rooney MPG GV by Christiane Haupt MGG Section by Hana Gründler PostdocNet by Rana Amini

**Session Classification:** Session 3

Final discussions

Contribution ID: 21 Type: not specified

# **Final discussions**

Friday, 9 October 2020 12:45 (15 minutes)

by Yu-Xuan Lu

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 22 Type: not specified

# Steering and Working groups

Friday, 9 October 2020 13:00 (30 minutes)

Meeting between former and newly elected SG and WG members

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 23 Type: not specified

## Strategy to cope with social problems

Wednesday, 7 October 2020 10:25 (10 minutes)

by Rana Amini

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 24 Type: not specified

## Impulse talk for panel discussion

Friday, 9 October 2020 11:45 (15 minutes)

by Hana Gründler

**Session Classification:** Session 3